Press "Enter" to skip to content

Cheescake ze žervé

Na internetu najdete spoustu receptů na cheescake. V Česku se často dělá z tvarohu, jenže to potom není „sýrový“ dort, nýbrž tvarohovový. My si pro jeho výrobu použijeme jako základ žervé, které pro cheescake poslouží lépe. Suroviny jsou určeny pro menší koláčovník. Můžete je zdvojnásobit pro větší objem.

Suroviny

  • 250 g gervais (žervé)
  • 100 gramů máslových sušenek
  • 2 žloutky
  • 30 gramů cukru
  • citrónová kůra
  • máslo
  • polohrubá mouká

Postup

Nejdříve si vyrobíme korpus. V mixéru rozemelte sušenky, ty potom prohnětete s máslem a celé těsto pak vytlačte do předem máslem vymaštěného a moukou vysypaného koláčovníku. Žervé smíchejte se žloutky, cukrem, nastrouhanou citrónovou kůrou a pořádně promíchejte. Směs nalijte na korpus, do hladka utřete a dejte zapéct.

Tip

Vytvořte si vánoční variaci cheescaku. Přidejte do těsta půl hrníčku strouhaného kokosu.