Press "Enter" to skip to content

Drožďová pomazánka

Mnozí mají k drožďové pomazánce odpor ze školní jídelny. Jenže ta nebyla skutečně nic moc. Následující recept vás určitě nezklame a navíc díky droždí dostanete do těla velké množství vitaminu B, který je potřebný pro vaše trávení, pokožku i centrální nervovou soustavu.

Suroviny

  • 10 dkg droždí
  • 40 g másla
  • 1 menší cibule
  • ⅛ mléka
  • trocha strouhanky
  • 2 vajíčka
  • pepř, sůl
  • čerstvá petrželka

Postup

Na másle si nejdříve zpěníte nadrobno nakrájenou cibuli, přidáte rozdrobené droždí a osmahnete. Poté ihned podlijete mlékem, zahustíte strouhankou a podusíte. Když hmota začíná být opět sypká, přidáte rozšlehaná vajíčka, které jste si předtím osolili a opepřili a za stálého míchání necháte zhousnout. Nakonec vmícháte nakrájenou petrželku a ještě horkou pomazánku mažete na chléb.