Press "Enter" to skip to content

Dýňová polévka

Dýně má skvělé účinky na náš organismus. Tato tykvovitá zelenina má navíc spoustu vlákniny, která pomáhá trávení a také očistě organismu. Obsahuje také paletu vitamínů, především vitamín C, B1 a B2. Je to prostě takový zázrak přírody, tak proč ho nedat rovnou do hrnce?

Suroviny

  • 1 máslová dýně
  • 2 litry kuřecího vývaru
  • 1 smetana na šlehání
  • cibulka
  • česnek
  • olej
  • sůl a pepř

Postup

Nejdříve si na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme na kostky nakrájenou a oloupanou dýni a necháme trochu podusit. Poté přilijeme kuřecí vývar a dusíme do změknutí.

Následně vezmeme tyčový mixér a všechno rozmixujeme dohladka, ke konci vaření přidáme smetanu na šlehání, osolíme a opepříme.

Tip

Pro lepší chuť zkuste trochu štiplavé chilli papričky.