Press "Enter" to skip to content

Filé na hořčici

Nemáme moře, jíme málo ryb. Nespokojte se pouze s obalovaným a smaženým filé. Zkuste i jinou variantu, kterou dělaly už naše babičky.

Suroviny

  • 40 dkg filé
  • 1 lžíce másla
  • 2 malá cibule
  • ⅛ zakysané smetany
  • 1 lžička polohrubé mouky
  • 2 lžičky dijónské hořčice
  • citrónová šťáva a citrónová kůra

Postup

Porce filé osolíte, posypete strouhanou cibulkou a opečete po obou stranách. Odložíte je na vyhřátý talíř, šťávu z ryby trochu zalijete vodou a zahustíte smetanou, ve které jste rozmíchali hořčiči, a mouku. Uvařenou omáčku vylepšíte citrónovou šťávou a citrónovou kůrou a můžete přidat ještě případně jeden žloutek.