Press "Enter" to skip to content

Fresh z červené řepy

Že nemáte červenou řepu rádi? Kdo ji ochutnal ve vařeném stavu či nakládanou, možná ohrnuje nos, ale pokud si uděláte fresh ze syrové červené řepy, vaše tělo se nestačí divit. Červená řepa je vlastně zázrak přírody. Obsahuje velké množství betainu, který zabraňuje kornatění tepen. Radost z řepy budou mít i vaše játra a mozek, z něhož dokáže vytáhnout jedovaté látky. Tato kořenová zelenina navíc vypustí z těla přebytečnou sůl a podporuje trávení a tvorbu žluči. Počet vitamínů, které obsahuje, není ani nutné snad komentovat.

Suroviny

  • 3 menší syrové červené řepy
  • 2 velká jablka
  • 1 limetka
  • kousek čerstvého zázvoru

Postup

Pokud máte doma odšťavňovač, práci budete mít jednodušší. Stačí jen oloupat řepu a zázvor a všechny ostatní suroviny do něj vhodíme (ano, ani limetku neloupeme) a fresh je hotový. Pokud odšťavňovač nemáte, použijte výkonný mixér (cca 750 W) s tím rozdílem, že zde bude muset suroviny mixovat nejdříve postupně a navíc budete muset přilít zhruba 2 dcl vody. Nezapomeňte v tomto případě zbavit jablka jádřinců. Poté směs přeceďte přes sítko. A super zdravý a čerstvý kokteil je na světě.