Press "Enter" to skip to content

Krémová česnečka

Klasickou česnečku zná každý, je to skvělý vyprošťovák. Ale už jste někdy vyzkoušeli krémovou česnečku? To je úplně jiná chuť, která vás možná úplně ohromí.

Suroviny

  • 1 a ¼ l kuřecího vývaru
  • 50 g másla
  • 1 žloutek
  • ⅛ l smetany
  • 6 stroužků česneku
  • sůl
  • drcený kmín

Postup

Nejdříve si oloupejte česnek a solí ho utřete nožem do hladké pěny. Takto česnek neztratí na své síle. Poté si utřete žloutek s máslem pokojové teploty, přidejte smetanu a prošlehejte směs do hladké bílé pěny. Do vývaru přidejte utřený česnek a opatrně vmíchejte bílou smetanovou směs. Osolte, přidejte drcený kmín a ještě chvíli povařte. Podávejte se smaženými krutóny.

Tip

Máte rádi ve své česnečce brambory? Přidejte jich pár již uvařených ke konci vaření a na kostičky nakrájené.