Press "Enter" to skip to content

Krůta na celeru a póru

Krůtí maso se řadí mezi ty nejméně tučné, chuťově je dokonce i lepší než kuřecí. Má silnější vlákna a dokáže v sobě udržet více šťávy. V kombinaci s řapíkatým celerem a pórem dostanete super zdravé jídlo, které je navíc velmi lehké.

Suroviny

  • 250 g krůtího masa
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • ½ velkého póru
  • uzená paprika
  • sýr gervais
  • máslo
  • sůl a pepř

Postup

Maso si nakrájíte na kostičky, řapíkatý celer na kousky a pór na kolečka. Nejdříve si na másle osmahnete celer s pórem, dokud vše nezměkne. Potom zeleninovou směs vyjměte. Maso prosolíte a osmahnete buď na zbytku másla či na lžíci oleje a poté chvilku podusíte pod pokličkou, dokud maso nepustí šťávu. Přidáte celý kelímek sýru gervais a posypete lehce uzenou paprikou a pepřem. Podáváte s rýží, kterou můžete, pokud je libo, do směsi vmíchat.