Press "Enter" to skip to content

Ovesné čokoládové sušenky

Je to sice takové lepkavé, ale krásně lepkavé a navíc tyto sušenky nejsou vůbec suché, takže je můžete bašit i samotné. A že jsou z ovesných vloček? Budete sami překvapeni, jak báječně mohou chutnat.

Suroviny

  • 300 g ovesných vloček
  • 2 tabulky hořké nejméně 70% čokolády
  • 1 máslo nebo heru
  • 200 g cukru
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 2 vajíčka
  • sůl

 

Postup

Ovesné vločky si nejdříve rozemeleme na hladkou směs. To uděláte jednoduše pomocí tyčového mixéru. Jakmile všechny vločky proměníte v hladkou mouku, tak ji dejte do mísy, přidejte celé máslo nebo heru a hezky rukama tu směs promíchejte, tuk se vám v rukou brzy rozteče, takže získáte krásnou konzistenci.

Pak přidáte nasekanou čokoládu, 1 lžičku jedlé sody a špetku soli a zase hnětete. Nakonec už jenom vajíčka, které nám směs udělají řidčí a zároveň spojí. Těsto vyložíme na dva pečící plechy, které předemte vymažete a vysypete a dáte péct. Pozor však, peče se to opravdu rychle. Jakmile směs ztmavne a začně vonět, vyjměte plech ven a nechte ho zcela vychladnout. Ještě nekrájejte, protože směs je ještě částečně tekutá, ztuhne až po úplném vychladnutí. Pak už jenom krájíte na kostky a můžete jíst.