Press "Enter" to skip to content

Poctivý slepičí vývar

Každý ho dělá trochu jinak, ale důležité je, aby byl opravdu poctivý. Bude to proto chtít hodně trpělivosti a hodiny dlouhého, dlouhého vaření.

Suroviny

  • jedna menší slepička
  • kořenová zelenina do polévky (koupíte běžně v supermarketu již zabalenou)
  • 1 větší cibule
  • česnek
  • bokový list
  • nové koření
  • petržel
  • libeček
  • sůl a pepř
  • domácí nudličky

Postup

Slepičku si pořádně omyjte, zbavte ještě případně zbylého peří. Vložte ji do velkého hrnce, který zalijete vlažnou vodou. Přidáte oloupanou celou cibuli, 4 stroužky česneku, 4 lístky bobkového listu, malou hrst nového koření a na větší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu.  A pomalu vaříte.

Vaříte až 3 hodiny na mírném ohni, dokud maso nezačne odpadávat od kosti. Vývar díky tomu získá nádhernou mléčnou barvu. Jakmile máte uvařeno, tak si vše přeceďte, ze slepičky si odkrojte trochu masa a dejte zpět do hrnce. Potom si vidličkou nakrájejte kořenovou zeleninu a tu také do hrnce vraťte zpět. Přidejte 3 stroužky utřeného česneku, sůl, pepř, nasekanou petržel a libeček a nudličky a ještě chvíli povařte.