Press "Enter" to skip to content

Zelné placky

Zelné placky byly v minulosti považovány za jedno z jídel pro chudé. Výrobní cena je skutečně velmi nízká, nakrmíte s tím celou rodinu, ale rozhodně vám to na chuti nic neubere. Naopak je budete upřednostňovat oproti klasickým bramborákům.

Suroviny

  • ½ kg zelí
  • 1 vejce
  • 8 lžic hladké mouky
  • ⅓ litru mléka
  • 15 dkg anglické slaniny v celku
  • olej
  • sůl

Postup

Zelí si nakrouháte na drobné nudličky, přidáte mouku, vajíčko, mléko, nadrobno nakrájenou slaninu a osolíte. Vytvoříte hutné těsto. Zelné placky můžete buď péct na omaštěném plechu, nebo smažit jako bramboráky. Placky jsou křehké a nádherně voní.

Tip

Místo anglické slaniny můžete použít škvarky.