Bramborák se škvarky a houbami

bramborák

Když se řekne bramborák, vzpomeneme si na vůni pečených bramborových placek.

Zde je další recept, tentokrát doplníme o škvarky a houby.

Suroviny

  • 250 g hub
  • 1 kg brambor
  • 5 stroužků česneku
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
  • 50 g hladké mouky
  • 1-2 vejce
  • 150 g škvarků
  • mléko

Postup

Podusíme nakrájené houby. Oloupeme brambory a nastrouháme je, osolíme, opepříme.

Přidáme majoránku, utřený česnek, nakrájené škvarky, hladkou mouku rozmíchanou s mlékem a vejci a dušené houby.

Hmotu propracujeme, děláme placky a smažíme je na rozpáleném tuku po obou stranách. Podáváme se salátem.

vytisknout recept
In this article