Press "Enter" to skip to content

Bulgurový salát s dýní a cizrnou

Na tento recept budete opět potřebovat dýni, ale i další suroviny, které jste si mohli už předtím koupit na krém z pečené dýně. Salát je to extra zdravý a navíc skvěle chutná.

Suroviny

  • půlka dýně hokkaido
  • bulgur
  • cizrna v plechovce
  • polníček
  • čerstvá paprika
  • zakysaná smetana
  • sůl a česnek

Postup

Nejdříve se pusťte do dýně. Tu pouze omyjete, neloupete, vydlabete semínka a nakrájíte na kostičky. Obalíte v oleji a dáte na plech zapéct do trouby. Mezitím si uvaříte ve slané vodě bulgur a na másle podusíte papriku. Jakmile bude hotovo, tak bulgur smícháte s cizrnou. Množství záleží na vás. Přimícháte pečenou dýni, papriku a osolíte. Poté na salát přidáte 3 lžíce zakysané smetany s česnekem a obložíte čerstvým polníčkem.