Press "Enter" to skip to content

Pečené karboše na cuketě

V Česku je zažitý stereotyp, že cuketa se jí pouze tepelně zpracovaná. Mladá a čerstvá cuketa za syrova je však stejně chutná jako okurka, respektive dokáže do sebe vstřebat vůni a chuť dalších potravin. My si tentokrát přeci jen vyrobíme její pečenou variantu, která díky své absorci nasákne do sebe voňavou chuť pečeného masa.

Suroviny

  • 2 malé cukety (jsou chutnější)
  • 1/2 kg mletého masa
  • petržel
  • majoránka
  • česnek
  • 1 vajíčko (případně další vajíčko na potření)
  • sůl a pepř

Postup

Cuketku si nejdříve šikmo nakrájíte na podélné plátky a ty pak vložíte do předem vymaštěného pekáče. Pak půjdete na maso. V tomto případě doporučuji kombinaci vepřového a mletého masa se sníženým obsahem tuku. Maso si nejdříve prosolíte a opepříte. Přidáte na soli utřený česnek, nasekanou petrželku, řádnou část majoránky a jedno rozšlehané vajíčko. Hezky spojíte a vytvarujete karboše. Ty položíte na cuketu a pod alobalem dáte péct do trouby. Jakmile jsou karboše upečeny, odkryjete alobal a dopékáte do růžova. Případně ještě můžete před dopečením karboše potřít dalším rozšlehaným vajíčkem. Podáváte s čerstvým chlebem.