Press "Enter" to skip to content

Pečené sýrové karbanátky

Pečené karbanátky se sýrem jsou lehčí variantou těch smažených. Ty jsou sice možná šťavnatější, ale zase jsou nacucané olejem.

Suroviny

  • 1 kg mletého hovězího
  • 15 dkg sýru čedar
  • 10 dkg slaniny
  • hrst petrželky
  • 1 lžička římského kmínu
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • strouhanka
  • sůl a pepř

Postup

Nejdříve si pořádně rukama prohnětete masovou směs, do které přidáte všechny ingredience a nakonec přidáte na kostičky nakrájený sýr. Smíchejte, vytvarujte karbanátky, které obalíte ve strouhance a dáte zapéct. Pozor, ať se vám nevysuší. Můžete je v průběhu pečení lehce potírat máslem, nebo výpekem, záleží, jak moc tučné nebo netučné maso máte.

Tip

Abyste měli kůrčičku vypečenou z obou stran, obraťte je v půlce pečení.