Press "Enter" to skip to content

Pečené vepřové koleno

Suroviny

  • Vepřové koleno
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • 1 střední cibule
  • kmín

Postup

Vepřové koleno očistíme a zbavíme chlupů. Kůži na více místech nařízneme a celé koleno osolíme a potřeme utřeným česnekem. Vložíme do pekáčku a pokmínujeme a zalijeme vodou. Do vody přidáme nakrájenou cibuli.

Pečení se bude konat na dvě etapy. V první etapě budeme péct koleno pomalu (cca 160°C) s větším množstvím vody, kterou také trochu osolíme, přibližně hodinu a čtvrt.
V průběhu pečení koleno otáčíme a přeléváme výpekem. Větší množství vody se dává proto, aby kůže nepřeschla.

V druhé etapě zvýšíme teplotu (cca 180°C) a zvýšíme četnost přelévání výpekem a pečeme do měkka.
Pečené vepřové koleno je hotové. Dobrou chuť.

Přílohy: Chléb, křen, hořčice, pečivo, různé druhy knedlíků, červené/bíle dušené zelí, brambor