Press "Enter" to skip to content

Smažený kapr v jablečném těstíčku

Tradiční vánoční smažený kapr v jablečném těstíčku získá díky jablku nasládlou chuť, ale není to až tak sladké. Přesto tato variace obohatí váš štědrovečerní stůl i chuťové pohárky.

Suroviny

  • filety z kapra
  • hladká mouka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 jablko
  • vajíčko

Postup

Nejdříve si kapra očistíte, zbavíte kostí a vytvoříte z něj filety. Ty z obou stran prosolíte a lehce popřášíte moukou. Dáte chvilku odpočinout a mezitím si připravíte těstíčko. Na to budete potřebovat vajíčko, stroužek utřeného česneku, mouku a jedno nastrouhané jablko. Všechno to smícháte a vytvoříte vláčné těstíčko. V něm jednotlivé filety kapra obalíte a hodíte rovnou do již rozpáleného řepkového oleje a smažíte z obou stran dozlatova.

4.6 (92%) 5 votes