Press "Enter" to skip to content

Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát se musí dělat poctivě a věnovat mu řádnou lásku. Aby na štědrovečerním stole byl dobře uležen, tak s přípravou byste měli začít už den předem.

Suroviny

  • 600 g brambory
  • 50 g mrkve
  • 50 gr celeru
  • 50 gramů petržele
  • 150 gramů kvalitní šunky od kosti
  • plechovka zeleného hrášku
  • 6 nakládaček
  • 3 lžíce láku z okurek
  • 4 vajíčka natvrdo uvařená
  • 3 šalotky
  • 200 g majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl a pepř

Postup

Nejdříve si den předem připravíte brambory, které uvaříte v osolené vodě ve slupce do měkka. Potom je vychladlé dáte do ledničky odležet. Druhý den hned ráno uvaříte v osolené vodě kořenovou zeleninu, tedy mrkev, celer a petržel. Jakmile zelenina změkne, tak ji vyndejte a nechte jí zcela vychladnout. Mezitím si smícháte majonézu s hořčicí, lákem z okurek a do této směsi přidáte nadrobno nakrájenou šunku, nakládačky, natvrdo uvařená vajíčka, šalotku a zelený hrášek. Přidáte kořenovou zeleninu a na kostičky nakrájené a oloupané brambory. Pořádně promícháte, osolíte, opepříte, ozdobíte a dáte do ledničky po celý den vychladnout.